ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

CESTA DĚTÍ k Bráně Božího milosrdenství

Zveřejněno: 15. 2. 2016
O první neděli postní se v našem kostele objevila nová, avšak téměř prázdná nástěnka. Ale jak bylo při promluvě pro děti vysvětleno, nástěnka by se měla postupně zaplňovat obrázky našich dětí. Jediné, co je zatím na nástěnce pod nadpisem vidět, je kamenitá cesta přerušovaná obrázky (ilustrace Ivy Fukalové z KC Brno). Cesta začíná Popeleční středou a co kámen, to jeden den, a co obrázek, to jedna neděle doby postní. Společné putování však nebude končit Velikonočními svátky, ale Bránou Božího milosrdenství o druhé neděli velikonoční. Současný papež František totiž vyhlásil Svatý rok milosrdenství. 
Pojem Božího milosrdenství je obtížně uchopitelný nejen dětem. Vždyť sotva tušíme, o co jde, pláčeme radostí, když zažijeme dotek Božího milosrdenství. Ale úplně pochopit Boží milosrdenství člověk nedokáže, tak jako nemůže tady na zemi úplně poznat Boha. Přes to se děti v letošní postní době budou k němu alespoň přibližovat, budou objevovat Boží milosrdenství v nedělních evangeliích. Pokusí se jej také šířit – plněním úkolů na jednotlivé týdny. 
Každou neděli dostanou děti obrázek (omalovánku) s odkazem na text evangelia v Bibli a se zadáním úkolu. Vykreslené obrázky (starší děti mohou také připsat své poznámky, objevy, svědectví apod. na zadní stranu obrázku) přinesou děti další neděli, kdy obdrží drobnou odměnu a obrázek se jim na nástěnku vystaví. Větší vyhodnocení bude v závěru společné cesty. Pro nepřítomné děti budou obrázky k dispozici vzadu v kostele na stolečku, v hodinách náboženství nebo na webu. 
Tuto 1. neděli postní jsme slyšeli o tom, jak Pán Ježíš na poušti odolával pokušení a šlo mu to dost dobře. Nám ale Pán Ježíš rozumí a ví, že potřebujeme jeho pomoc, abychom nepodlehli pokušení. Nám samotným to totiž moc nejde. Ale někdy je účinnější, než opakovaně bojovat s pokušením, zaměřit se na dobro. A to je ten úkol na příští týden – rozhodnout se pro něco dobrého/správného a to se snažit dělat. Děti se mohou poradit s někým doma, ale pravděpodobně na to přijdou samostatně.

Obrázek se zadáním úkolu - 1. neděle postní
Předchozí měsíc  Červenec 2024  Následující měsíc
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31