ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Přijďte na adorační den

Zveřejněno: 30. 6. 2023

Milí farníci! Už se Vám někdy podařilo zahledět na Ježíše v proměněné Hostii a strávit s Ním nějaký čas? Zkoušeli jste Mu otevřít své nitro a pustit ho do všech místností v něm?

Adorační den je skvělou příležitostí si to vyzkoušet. Není to nic složitého. Kostel bude celý den otevřený. Stačí na chvíli přijít a pobýt s Ježíšem. Není nutné se něco modlit. Stačí tam prostě být s Ním, nenuceně, jako to děláme mezi přáteli.

Budeme-li chtít, tak můžeme zapálit svíčku za člověka, na kterém nám záleží. Můžeme ji rozsvítit i s myšlenkou na nějakou věc, těžkost, se kterou zápasíme, s čím se nevíme rady. 
Můžeme před Ježíšem rozložit i své plány, co nás v nejbližší době čeká, aby se na to podíval s námi. Nemusíme mít obavy, že by nám do toho nějak mluvil, to nemá ve zvyku. Spíš nás nechá přemýšlet. Bude s námi. Možná nás během toho napadne i pár věcí, které bychom ještě mohli nějak doladit. Možná si uvědomíme i nějaké další souvislosti, které nám pomohou vychytat všechny mouchy. 
Ono to není úplně od věci, když máme něco hotového, tak to ještě předložit Pánu, třeba i nějakou práci, nějaký úkol. Udělal jsem třeba dobrou zkušenost, když jsem měl před nějakou zkouškou, tak jsem celou svou přípravu své vědomosti, chodil předložit Pánu v proměněné Hostii. Bylo to pro mě takové zakončení celé přípravy a úsilí a pak už jsem mohl jít ke zkoušce, ať dopadne jak chce Bůh. Někdy jsem si říkal, to nemám šanci udělat a pak se někdy až fakt zázrakem povedlo. 
 
Adorační den bude v pátek 21.července 2023, který začneme ranní mší svatou v 6 hodin. Po ní bude příležitost k soukromé adoraci až do večerní bohoslužby v 18,30, kterou adorační den zakončíme.
 
o. Petr Polívka
Předchozí měsíc  Červenec 2024  Následující měsíc
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31